Persbericht: Stichting Majority Perspective wil met gedaagde partijen in gesprek over een oplossing voor het racisme in Zwarte Piet.


Stichting Majority Perspective heeft alle partijen die betrokken waren bij de organisatie van de landelijke Sinterklaasintocht uitgenodigd voor overleg. De hoop is dat, na de treurige gebeurtenissen afgelopen weekend, de woorden van de rechter in de Zwarte Pieten-rechtszaak goed zijn doorgedrongen. Met name zijn slotwoorden: “Ik vraag u allen; willen we op deze manier een kinderfeest vieren?” zijn helaas profetisch gebleken. “Wij hopen met alle betrokkenen in constructief overleg tot een daadwerkelijke oplossing te komen en een definitief einde te maken aan het schaamteloze racisme bij wat een kinderfeest zou moeten zijn.” Aldus Michael van Zeijl, woordvoerder van Stichting Majority Perspective.


De brief zoals die aan alle betrokkenen verzonden is:

Geachte... ,

1 Zoals u weet, heeft de Stichting Majority Perspective (hierna MP), een voorlopige voorzieningsprocedure gevoerd tegen u allen bij de Voorzieningenrechter in de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, civiel.
In de inleidende dagvaarding en de daaropvolgende akte wijziging/vermeerdering eis zijn er aan aantal vorderingen ingediend.
2 De voorzieningenrechter heeft echter op 14 november 2018 een verkort mondelinge uitspraak gedaan. In deze uitspraak heeft de Voorzieningenrechter onder meer de MP niet ontvankelijk verklaard, omdat er voorafgaande aan de dagvaarding geen, dan wel geen voldoende overleg, is gevoerd met u als gedaagden in de zin van het bepaalde in artikel 3:305a BW.
3 Na de behandeling ter zitting van de voorlopige voorziening op 13 november 2018 zijn de bestuursleden aangehouden, zodat een schriftelijk aanbod tot overleg niet eerder kon worden ondertekend.
4 Ondanks de tumultueuze nasleep van de rechtszaak, en de gebeurtenissen van de afgelopen dagen, hopen wij dat ons allen, de woorden van de voorzieningenrechter “Ik vraag u allen, willen we op deze manier een kinderfeest vieren? “, als profetisch kunnen worden ervaren.
5 Bij deze zijn u alle gedaagden
uitdrukkelijk uitgenodigd voor overleg,
over de stellingen en de vorderingen, zoals
deze in de dagvaarding en producties zijn
vermeld, dan wel onderbouwd. U wordt
dus vriendelijk verzocht ons mede te delen indien u beried bent tot  overleg. Indien dat wel het geval is, verzoeken wij u ons uw beschikbaarheid in de periode 22 november 2018 tot en met 6 december 2018 bekend te maken, om vervolgens in overeenstemming met ons het overleg te kunnen laten plaatsvinden.
6 Tenslotte vragen wij u deze uitnodiging aan te grijpen als een oprechte handreiking, die niet af te slaan is, en te beschouwen als een constructief voorstel tot overleg, en niet alleen als een procedurele voorwaarde voor de stichting om ontvangen te kunnen worden in een vervolgprocedure tegen het vonnis van de Voorzieningenrechter in de rechtbank Noord-Holland, Locatie Haarlem.

Met vriendelijke groet,
Stichting Majority Perspective.


Reacties

Populaire posts van deze blog

“Het Gebed van de Rechtvaardige vermag veel”

The Dutch post war recovery was financed by Indonesia​

Stichting Majority Perspective blij met ontruiming kraakpand aan Ravellaan